WIE WAREN DE EERSTE RUIMTEREIZIGERS DIE IN EEN RAKET DE RUIMTE IN GINGEN?
WIE WAREN DE EERSTE RUIMTEREIZIGERS DIE IN EEN RAKET DE RUIMTE IN GINGEN?
WIE WAREN DE EERSTE RUIMTEREIZIGERS DIE IN EEN RAKET DE RUIMTE IN GINGEN?

Wie waren de eerste ruimtereizigers die in een raket de ruimte in gingen?

De eerste ruimtereizigers die in een raket de ruimte in gingen, waren ook de eerste die de aarde van honderden kilometers ver zagen en gewichtloosheid voelden. Ze waren de pioniers van de ruimtevaart.

Wie waren de eerste ruimtereizigers? De eerste mens in de ruimte was Joeri Gagarin. Want op 12 april 1961 draaide de rus 1 uur en 48 minuten rond om de aarde in zijn ruimtecapsule Vostok 1. In het bijzonder in 1963 werd de Russin Valentina Teresjkova de eerste vrouw in de ruimte. Want in drie dagen draaide ze 48 keer om de aarde. Vervolgens in 1965 maakte de Rus Alexej Leonov als eerste een ruimtewandeling buiten de capsule. Hij zweefde 23 minuten in de ruimte, maar was wel vastgemaakt aan de capsule. Verder de Amerikanen Jim Lovell, Bill Anders en Frank Borman waren de eersten die de baan om de aarde verlieten. In 1968 cirkelden ze om de maan. Als laatste in 1969 liepen de Amerikanen Neil Amstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen op de maan. Michael Collins was er ook bij, maar hij bleef achter in de ruimtecapsule.

Zijn er dieren in de ruimte geweest? Ja, niet alleen mensen verkennen de ruimte want eerst stuurden ze dieren! De dieren hielpen ons te begrijpen welk effect ruimtereizen op levende wezens hebben. De eerste dieren die de ruimte in gingen waren fruitvliegjes, in 1947. Geleerden wilden weten of dat slecht was voor de vliegen. Een chimpansee met de naam Ham was vier jaar toen hij in 1961 de ruimte in ging. Hij bleef er 16 minuten voor zijn landingscapsule terugviel in de Atlantische Oceaan. Eén van de beroemdste dieren in de ruimte was Laika, een Russische zwerfhondje. Ze reisde naar de ruimte in de Spoetnik 2. In 1957 draaide ze als eerste dier om de aarde. Ze baande de weg voor de ruimtevaart. En werd de eerste hond in een baan om de aarde.

Lees ook “MACHU PICCHU BLEEF EEUWEN LANG VERBORGEN TUSSEN BERGTOPPEN

Wikipedia kan u alles over de ruimtevaarders vertellen.