KUN JE LEVEN OP VENUS EN HOE WETEN WE HOE HET OP VENUS IS?
KUN JE LEVEN OP VENUS EN HOE WETEN WE HOE HET OP VENUS IS?
KUN JE LEVEN OP VENUS EN HOE WETEN WE HOE HET OP VENUS IS?

Kun je leven op Venus en hoe weten we hoe het op Venus is?

Venus heeft een dikke giftige dampkring en het kan er wel 471 graden heet worden. Het is er heter dan op Mercurius.

Kun je leven op Venus? Qua vorm en grootte lijkt Venus erg op de aarde. Als een onbeschermd ruimtevaartuig op Venus zou landen, zou het binnen een paar minuten smelten. Het oppervlak van Venus lijkt oranje omdat zijn dikke dampkring het zonlicht vangt. Maar op het oppervlak zijn er grijze rotsen en stenen, net als op aarde. Venus heeft meer vulkanen dan enige andere planeet in ons zonnestelsel. Het zijn er tienduizenden en sommige zijn actief.

Venus zit in een dikke laag wolken, die gemaakt zijn van druppeltjes zuur. Deze wolken razen om de planeet, opgejaagd door winden met orkaankracht. De dampkring van Venus bestaat uit giftige gas kooldioxide. Het sluit warmte op, waardoor de planeet heel heet wordt. Mensen kunnen niet ademen op Venus en je kunt er niet leven. Venus is de tweede planeet vanaf de zon. Maar toch de heetste en het is er heter dan op Mercurius. De zware dampkring van Venus bestaat vooral uit koolzuurgas. dat is zo giftig dat er nooit mensen kunnen leven?

Maar hoe weten we hoe het op Venus is? De eerste ruimtesonde die rond Venus vloog was de Mariner 2, in 1962. Sinds die tijd zijn er veel sondes naar Venus gegaan, bijvoorbeeld de Venus Express. Venus Express was een ruimtesonde die de dampkring van Venus moest onderzoeken. Hij werd gelanceerd in 2005.

Terug naar HOME

Lees ook “MACHU PICCHU BLEEF EEUWEN LANG VERBORGEN TUSSEN BERGTOPPEN

Wikipedia kan u alles over Venus vertellen.