De aarde warmt veel sneller op dan vroeger
De aarde warmt veel sneller op dan vroeger
De aarde warmt veel sneller op dan vroeger

De aarde warmt veel sneller op dan vroeger

Het klimaat verandert omdat de mensen de planeet laten opwarmen.

Mensen hebben energie nodig. Veel energie. Die gebruiken we om onze auto te laten rijden, een vliegtuig te laten vliegen, lampen te laten branden, onze huizen te verwarmen of ons mobieltje op te laden. Door alle nieuwe apparaten verbruiken we met z’n allen veel meer energie dan vroeger. Voor die energie hebben we brandstof nodig.

Vliegtuigen kunnen alleen vliegen wanneer je ze vol kerosine tankt. Een auto heeft benzine nodig. Met aardgas, steenkool of kernenergie wordt elektriciteit opgewekt zodat jij je computer kunt laten werken. Die brandstof maakt dat er broeikasgassen vrijkomen. Een daarvan is koolstofdioxide. Dat is een stof die in onze atmosfeer wordt gebracht door het verbranden van brandstoffen. Koolstofdioxide zorgt ervoor dat de zonnewarmte niet goed meer weg kan. Daardoor stijgt de temperatuur op onze aarde. Regeringen praten daarom met elkaar om oplossingen te vinden voor het klimaatprobleem. Ze sluiten akkoorden met elkaar in de hoop het koolstofdioxidegehalte te verlagen.

Wil jij een groene en eerlijke wereld? Kom in Actie!

Volgens Greenpeace is een groen duurzame wereld niet alleen nodig en beter, maar ook haalbaar. De campagnes van Greenpeace richten zich in de 21e eeuw voornamelijk op het tegengaan van klimaatverandering en het behoud van biodiversiteit.